Oligotherapie - Website PvG

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De bouwstoffen en energieleveranciers van het lichaam zijn de eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze worden ook wel de macro-elementen genoemd. Er zijn ook micro-elementen die beweging in het lichaam brengen. Dit zijn de vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ze sturen en reguleren de stofwisselingsprocessen.

Sporenelementen oftwel oligo-elementen zijn mineralen die slechts in een zeer kleine hoeveelheid in het lichaam voorkomen. De totale hoeveelheid aan oligo-elementen (we hebben minimaal 39 soorten) in een volgroeid lichaam past op een theelepeltje. Ze zijn echter van groot belang voor de activatie van enzymen in ons lichaam. Hiermee spelen ze een grote rol in de aansturing van lichaasmfuncties.

Enzymen op hun beurt werken als katalysatoren en activeren alle biologische reacties in het lichaam. Enzymen en oligo-elementen hebben dus een hechte relatie en staan aan de basis van alle biochemische processen. Een verstoring (door bijvoorbeeld milieuverontreiniging, zware metalen, virussen, bacteriƫn, schimmels, stress, geneesmiddelen et cetera) in de sporenelementhuishouding kan leiden tot ziekte.

Praktijk voor Regeneratie zet indien nodig Oligotherapie in en vult zo de ontbrekende sporenelementen weer aan. Hiermee worden stofwisselingsprocessen op celniveau gecorrigeerd.


Nicolle Janssen, oprichter van Praktijk voor Regeneratie, is opgeleid tot Oligotherapeut. 
Nicolle Janssen +31 (0)6 456 363 58
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu