Orthomoleculaire therapie - Website PvG

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Chique gezegd bedrijft Praktijk voor Regeneratie Orthomoleculaire Geneeskunde (OG) volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie (PNI).
De orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van de basisvraag: wat hebben we nodig om goed te kunnen functioneren? Hoe komen de juiste moleculen op de juiste plek? Hierbij vormt goede voeding met de juiste koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen de basis.
Goede basisvoeding is onbewerkt (dus zonder bestrijdingsmiddelen en niet onderworpen aan fabrieksprocessen) en er zitten goede eiwitten in, langzame ongeraffineerde koolhydraten en de juiste vetten. En dat allemaal in de juiste verhouding.

Het paleodieet is een voorbeeld van goede (basis)voeding. Het is dan ook geen dieet maar een levenswijze. Kort gezegd hebben we nog steeds de oeroude genen van de jager-verzamelaars maar onze omgeving is ziekmakend veranderd. Stone-age genen in een sciencefiction omgeving: dat kan niet goed gaan getuige ook het grote aantal chronische aandoeningen en welvaartsziekten.

Naast de basisvoeding kan, indien noodzakelijk, aanvullend gekozen worden uit een rijk scala aan supplementen (bijvoorbeeld vitaminen en mineralen) en kruiden/planten (fytotherapie). De juiste combinaties van voeding, aanvullende middelen, de juiste en voldoende beweging en gerichte coaching zorgen uiteindelijk voor een gezondheidsbevorderend effect.  

De Psycho-Neuro-Immunologie (PNI) ten slotte legt de complexe interacties bloot tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie), onze genen en de epigenen. Het hele pakket samen bepaalt onze kans op ziekte.


Nicolle Janssen, oprichter van Praktijk voor Regeneratie, is opgeleid tot orthomoleculair therapeut volgens de PNI.
 
Nicolle Janssen +31 (0)6 456 363 58
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu